07. september 2024
Facebook
sobota, 14 október 2017 16:00

Dvojaká kvalita potravín rozdeľuje občanov na dve kategórie, vraví Fico

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 14. októbra (WebNoviny.sk) - V Európe nie je miesto pre dve kategórie spotrebiteľov, povedal v sobotu v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) k dvojakej kvalite potravín v Európskej únii (EÚ). Dodal, že tento problém vníma Slovensko aj ako politický, lebo opäť sa Európa rozdeľuje na občanov prvej kategórie a na občanov druhej kategórie. Odporúčame:
Dvojaká kvalita potravín je problémom najmä strednej a východnej časti Európskej únie “Čo bolo však najpodstatnejšie na piatkovom summite Visegrádskej štvorky (V4) v Bratislave na tému Za rovnakú kvalitu produktov pre všetkých, je to, že nadnárodné spoločnosti začínajú samé meniť svoje správanie sa a začínajú používať buď rovnaké recepty, alebo začínajú používať rozdielne obaly, takže spotrebiteľ vie, keď kupuje, že v tomto výrobku je to rozdielne oproti inému výrobku,“ povedal ďalej Fico. Odporúčame:
Fico, Orbán, Sobotka a Szydlová sa zhodli na piatich bodoch budúceho vývoja Európskej únie Na summite podľa neho tiež jasne zazneli hlasy premiérov, že je to problém relevantný a rozdeľuje EÚ. “Podľa eurokomisárky Věry Jourovej sú tu nové výkladové pravidlá pre existujúce právne predpisy, ktoré umožnia, aby sme lepšie reagovali na prípady, ktoré považujeme za škandalózne. Ak to nebude stačiť, je dohoda, že pôjdeme do novej právnej úpravy v rámci EÚ. A potom je rovnaká metodika, keď budeme porovnávať výrobky na európskej úrovni,“ vysvetlil premiér.    

Viac k témam: dvojaká kvalita potravín, Robert Fico, V4 Visegrádska štvortka
Zdroj: Webnoviny.sk - Dvojaká kvalita potravín rozdeľuje občanov na dve kategórie, vraví Fico © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 195 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner